Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Sālītu speķi sagatavo nedaudz citādāk nekā gaļu. Es tos kūpinu kopā, taču speķim kūpināšanas laiks ir daudz īsāks – atkarībā no gabala biezuma 3–4 stundas, jo tam ir maigāka un mīkstāka struktūra.
Ņem 500 g sāls, tai pievieno tējkaroti svaigi samaltu melno piparu, 3–5 saberztas lauru lapas, nedaudz ķimeņu un šķipsnu sasmalcinātu koriandra sēklu. Visu rūpīgi samaisa.
Svaigu speķi no visām pusēm pārklāj ar sāls un garšvielu maisījumu, tad tur vēsā vietā 1–2 dienas. Ilgāk nevajag, jo kūpinot sāls pastiprināti iesūksies speķī. Svaigi kūpināts speķis ir mīksts kā sviests. Ar laiku, nobriestot, tas paliek arvien labāks.