Kvinojas salāti ar spinātiem un granātābolu sēkliņām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Man ļoti garšo, ja salātos tiek izmantotas granātābolu sēkliņas, kas ēdienu padara svaigi spirdzinošu. Salāti ir pietiekami sātīgi un noderēs kā ikdienas, tā svētku galdam.

Nepieciešams:

  • 70 g kvinojas,
  • 1 vidējs ābols,
  • 2 krietnas saujas svaigu, mazu spinātu lapiņu,
  • sēklas no vienas puses liela granātābola,
  • 100 g mīksta kazas siera vai fetas siera,
  • 70 g grauzdētu valriekstu.

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1 tējkarote medus,
  • 1 tējkarote sojas mērce,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Izvāra un pilnībā atdzesē kvinoju. Nomizo un sagriež gabaliņos ābolu.

2

Lielā bļodā liek mazās spinātu lapiņas, kubiciņos sagrieztu ābolu, granātābola sēklas, vārīto kvinoju.

3

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pielej salātiem. Visu viegli izmaisa. Pasniedzot pārber ar grauzdētiem riekstiem un sadrupinātu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti