Kvinojas salāti ar spinātiem un granātābolu sēkliņām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Man ļoti garšo, ja salātos tiek izmantotas granātābolu sēkliņas, kas ēdienu padara svaigi spirdzinošu. Salāti ir pietiekami sātīgi un noderēs kā ikdienas, tā svētku galdam.

Nepieciešams:

  • 70 g kvinojas,
  • 1 vidējs ābols,
  • 2 krietnas saujas svaigu, mazu spinātu lapiņu,
  • sēklas no vienas puses liela granātābola,
  • 100 g mīksta kazas siera vai fetas siera,
  • 70 g grauzdētu valriekstu.

Mērcei:

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1 tējkarote medus,
  • 1 tējkarote sojas mērce,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Izvāra un pilnībā atdzesē kvinoju. Nomizo un sagriež gabaliņos ābolu.

2

Lielā bļodā liek mazās spinātu lapiņas, kubiciņos sagrieztu ābolu, granātābola sēklas, vārīto kvinoju.

3

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pielej salātiem. Visu viegli izmaisa. Pasniedzot pārber ar grauzdētiem riekstiem un sadrupinātu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...