Par to, kas ir kvinoja, «M’jas Virtuvē» jau bijis rakstīts. Atgādnei – tās ir gardas un veselīgas sēklas, nacionālais augs Peru un vēl dažās Latīņamerikas zemēs. Latvijā tās īpašu popularitāti piedzīvojušas tieši pēdējo gadu laikā. Kvinoja nav graudaugs, kā dažkārt uzskata, bet tā pieder pie balandu dzimtas un ir šīs nezāles radiniece, tāpēc to mēdz dēvēt arī par rīsu balandu. Tie, kas nav nogaršojuši, noteikti iesaku pamēģināt! Tā kā kvinoja nesatur glutēnu, tad šo produktu var lietot arī tie, kuri uzturā nevar lietot glutēnu saturošus produktus.
Nepieciešams:
Mērcei:
Izvāra kvinoju, ievērojot instrukciju uz iepakojuma (to var izvārīt arī dienu iepriekš). Lai iegūtu izteiksmīgāku garšu, kvinoju pirms vārīšanas var uz sausas pannas mazliet apgrauzdēt – 5 minūtes, visu laiku to maisot.
Kamēr izvārītā kvinoja dziest, saldētos zirņus pārlej ar karstu ūdeni un atstāj ūdenī apmēram 5 minūtes. Kad kvinoja atdzisusi, pievieno blanšētos zirņus, gabaliņos sasmalcinātu fetas sieru, gabaliņos saceptu bekonu, zaļumus un riekstus.
Visas mērces sastāvdaļas kārtīgi samaisa un pievieno salātiem. Atļauj mazliet garšām savilkties, un gatavs!