Laša sacepums ar puraviem un spinātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai:

  • 300 ml kviešu miltu,
  • 125 g sviesta,
  • 2–3 ēdamkarotes auksta ūdens.

Pildījumam:

  • 3 puravi,
  • 50 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 200 ml piena,
  • 200 g laša (vārīts lasis vai konservi),
  • 2 saujas spinātu,
  • ola,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Sākumā pagatavo mīklu. Miltus samīca ar sviestu, pievieno ūdeni un ātri mīca, līdz iegūst vijīgu mīklu. Uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī. Mīklas pietiks apaļai kūkas veidnei ar izmēru 25 cm diametrā.

2

Sagatavo pildījumu: puravus sagriež plānās šķēlītēs un cep sviestā 10 minūtes, visu laiku maisot. Pēc tam pievieno miltus un pienu. Katliņu noņem no pavarda, padzesē, pievieno olu, gabaliņos sagrieztu lasi, sasmalcinātus spinātus, sāli un piparus.

3

Veidnē ieklāj mīklu un pamatni ar dakšiņu nedaudz sadursta. Virsū mīklai liek pildījuma masu.

4

Cep līdz 200 grādu temperatūrai uzkarsētā cepeškrāsnī 35–40 minūtes. Garšos labi gan silts, gan atdzesēts.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...