Šī uzkoda izceļas ne vien ar patīkamu garšu, bet arī ar efektīgu izskatu, turklāt ir ātri pagatavojama. Īpaši gardi sanāk, ja zivs ir svaiga, bet avokado – nogatavojušies.
Nepieciešams:
Mērcei:
Pagatavo mērci – ar blenderi sastrādā medu ar citrona sulu un tad piekuļ olīveļļu, lejot to tievā strūkliņā.
Laša fileju sagriež gabaliņos, sīpolu – gredzenos, avokado – šķēlītēs.
Visglītāk salātus sagatavot, izmantojot apaļu servējamo gredzenu. Apakšējā kārtā novieto avokado, virsū sīpolu gredzenus un visbeidzot laša gabaliņus. Katru kārtu pārslaka ar mērci, pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, virsū novieto rukolas lapiņas, dilles un dažas dzērveņu ogas. Taču, ja sīpoli nepatīk, tos var nelikt. Tad laša un avokado gabaliņus sajauc ar mērci pārkaisa ar sēkliņām un pasniedz ar ķirštomātiem.