Lasis lieliski noder jebkurā ēdienreizē. To var pagatavot brīvā brīdī, pāris dienas uzglabāt ledusskapī un pēc vajadzības pievienot salātiem. Lūk, laša salāti britu gaumē!
Nepieciešams:
Lasim:
Salātiem:
Laša filejas ievieto nelielā pannā, pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno citronu sulu, lociņus, piparus, sāli un uzvāra bez vāka. Kad ūdens sāk burbuļot, filejas apgriež uz otru pusi, tad pannu noņem no uguns un atstāj pastāvēt septiņas minūtes. Pēc tam filejas izņem no ūdens un ļauj pilnīgi atdzist (tas var ilgt aptuveni stundu). Gatavs lasis pēc atdzišanas izskatīsies koraļļu krāsā un būs mīksts. Pirms pievienošanas salātiem tam noņem ādu un sadala kumosa lieluma gabaliņos.
Sagatavo ķirbju sēkliņas salātiem – tās apgrauzdē, uzberot uz sausas, smagas metāla pannas. Sēkliņas sāks nedaudz lēkāt, kļūs tumšākas un to garša taps piesātinātāka. Nav jāgrauzdē ilgi, tādēļ pannu nevar atstāt bez pieskatīšanas. Beidzot grauzdēšanu, sēkliņas apmaisa un pārber vēsā traukā.
Izvēlētos salātus ieber bļodā, apslaka ar etiķi un samaisa. Pieliek laša gabaliņus. Avokado pārgriež, izņem kauliņu un ar karoti liek mīkstumu salātos. Ja vēlas, avokado var arī sagriezt šķēlēs.
Salātus apslaka ar eļļu, apkaisa ar sāli un pārber pusi no sagrauzdētajām ķirbja sēkliņām un uzmanīgi samaisa. Liek porciju traukos, pārber ar atlikušajām ķirbja sēkliņām un ēd.