Kārtainās mīklas uzkoda ar ķirbjiem un mangoldu
Nepieciešams:
1 paka saldētas kārtainās bezrauga mīklas,...
Strūdele ir vācu virtuves miltu ēdiens, kas jo īpaši populārs kļuva Austroungārijā Habsburgu dinastijas laikā – 18. gs. beigās. Tā ir rulete no plāni izveltnētas kārtainās mīklas ar dažādu pildījumu, parasti saldu. Pirmā strūdeles recepte – tā bija piena un krējuma strūdele – publicēta 1696. gadā Vīnē ar roku rakstītā nezināma autora pavārgrāmatā. Saldās strūdeles pasniedz siltas un nereti kopā ar saldējumu.
Nepieciešams:
Plāni izrullētai mīklai pārziež olu un krējumu.
Pārklāj spinātus, smalki sagrieztu lasi un sarullē veltnī.
Liek plātī uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 minūtes.
Pasniedz sagrieztu šķēlēs.