Laša strūdele ar spinātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Strūdele ir vācu virtuves miltu ēdiens, kas jo īpaši populārs kļuva Austroungārijā Habsburgu dinastijas laikā – 18. gs. beigās. Tā ir rulete no plāni izveltnētas kārtainās mīklas ar dažādu pildījumu, parasti saldu. Pirmā strūdeles recepte – tā bija piena un krējuma strūdele – publicēta 1696. gadā Vīnē ar roku rakstītā nezināma autora pavārgrāmatā. Saldās strūdeles pasniedz siltas un nereti kopā ar saldējumu.

Nepieciešams:

  • 250 g kārtainās mīklas,
  • 2 olas,
  • 6 ēdamkarotes skābā krējuma,
  • 250 g spinātu (var izmantot saldētus),
  • 600 g laša filejas,
  • sāls, pipari pēc garšas. 

 

Gatavošana:

1

Plāni izrullētai mīklai pārziež olu un krējumu.

2

Pārklāj spinātus, smalki sagrieztu lasi un sarullē veltnī.

3

Liek plātī uz cepamā papīra un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 25 minūtes.

4

Pasniedz sagrieztu šķēlēs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju