Tad, kad klasiski grilēts vai cepts lasis šķiet apnicis, laiks pārbaudītās vērtības pasniegt jaunā veidā, piemēram, kraukšķīgā sezamu sēklu panējumā. Viegli, oriģināli, radoši un izcili gardi – pārliecinies par to paši!
Nepieciešams:
Ja zivs ir saldēta, tā vispirms ledusskapī jāatlaidina un tad jānosusina. Svaigu zivi atliek vien iesmērēt ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem garšaugiem, pārslacīt ar citronu sulu un ļaut tai nedaudz iemarinēties.
Pēc tam sagatavo trīs atsevišķas bļodiņas. Vienā ir ola, otrā milti, trešā sezama sēkliņas. Vispirms filejas gabalu rūpīgi apviļā miltos, liekos nokratot. Tad apmērcē olā un tad izvārta sezama sēkliņās. Zivs ir apviļā rūpīgi, lai panējums pieķertos vienmērīgi. Šo procesu var atkārtot vairākas reizes, līdz visa fileja ir ar panējumu.
Zivi cep uz sakarsētas pannas eļļā. Pēc tam var nolikt izcepto zivi uz papīra salvetēm, lai notek liekās taukvielas.