Lēni cepti jaunie sīpoli Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ceptos sīpolus pasniedz ar marinādi – tajā savilkušās garšas, tāpēc tā noteikti jāizmanto, piemēram, pie gaļas.

Nepieciešams:

  • 4 vidēja lieluma sīpoli,
  • 120 g ūdens,
  • 100 g sarkanvīna etiķa,
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura,
  • 1 tējkarote smalki sakapāta rozmarīna,
  • pus tējkarote sāls,
  • naža gals maltu piparu,
  • 50 g sviesta.

Gatavošana:

1

Nelielā bļodiņā sajauc ūdeni, etiķi, cukuru, sāli, piparus un daļu rozmarīna. Samaisa, lai cukurs un sāls pakūst.

2

Sīpolus kārtīgi nomazgā un pārgriež uz pusēm ar visu mizu.

3

Karstumizturīgā traukā ielej marinādi, liek uz pusēm pārgrieztus sīpolus ar griezuma pusi uz leju. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.

4

Nākamajā dienā sīpolus traukā apgriež otrādi – ar griezuma daļu uz augšu.

5

Katrai sīpola pusītei uzliek gabaliņu sviesta, pārkaisa ar rozmarīnu un liek cepties 200 °C temperatūrā apmēram stundu, līdz tie kļuvuši mīksti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...