Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Ceptos sīpolus pasniedz ar marinādi – tajā savilkušās garšas, tāpēc tā noteikti jāizmanto, piemēram, pie gaļas.
Nepieciešams:
Nelielā bļodiņā sajauc ūdeni, etiķi, cukuru, sāli, piparus un daļu rozmarīna. Samaisa, lai cukurs un sāls pakūst.
Sīpolus kārtīgi nomazgā un pārgriež uz pusēm ar visu mizu.
Karstumizturīgā traukā ielej marinādi, liek uz pusēm pārgrieztus sīpolus ar griezuma pusi uz leju. Trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
Nākamajā dienā sīpolus traukā apgriež otrādi – ar griezuma daļu uz augšu.
Katrai sīpola pusītei uzliek gabaliņu sviesta, pārkaisa ar rozmarīnu un liek cepties 200 °C temperatūrā apmēram stundu, līdz tie kļuvuši mīksti.