Lieldienu maizes pīnes Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g miltu,
  • 100 g cukura,
  • 60 g sviesta,
  • 40 g svaiga rauga,
  • 1 ola,
  • 150 ml piena,
  • 125 ml saldā krējuma,
  • šķipsna sāls,
  • olas dzeltenums un 1 ēdamkarote piena apsmērēšanai,
  • sezama, magoņu vai citas sēkliņas pēc izvēles – pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Pienu sajauc ar saldo krējumu, iedrupina raugu un, maisot ar koka karoti, iemaisa šķidrumā.

2

Miltus iesijā lielā bļodā, piemet cukuru, sāli, iesit olu un pielej piena, saldā krējuma un rauga maisījumu. Iemīca mīklu, līdz visas sastāvdaļas labi samaisījušās, tad pa mazam kubiņam pievieno sviestu un mīca tik ilgi, līdz mīkla atlec no bļodas malām. (Šo mīklu vieglāk mīcīt nevis ar rokām, virtuves kombainā vai ar mikseri, kam uzliktas mīklas slotiņas.) Mīklas bļodu pārklāj ar dvielīti un atstāj 1 stundu uzrūgt.

3

Uzrūgušo mīklu sadala 2 daļās – diviem klaipiņiem. Katru daļu sadala 3 vienādās daļās, no tām izrullē 3 vienādus rullīšus. Trīs rullīšus novieto līdzās un sapin pīnē, pīnes galus ieloka uz iekšu. Tāpat rīkojas ar otriem trim rullīšiem.

4

Sapītās pīnes novieto cepamajā plātī uz cepamā papīra, pārklāj ar dvielīti un atstāj uzrūgt vēl 30 minūtes. Kad abas pīnes uzrūgušas, olas dzeltenumu sajauc ar pienu un pārsmērē pāri pīnēm, pārkaisa ar sēkliņām.

5

Līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī režīmā «augša, apakša un ventilators» apakšējā līmenī ievieto dziļo cepešplāti, kurā ieliets 1 litrs ūdens, bet vidējā līmenī ieliek plāti ar maizes pīnēm, temperatūru samazina līdz 180 °C un cep 20–25 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Pikniks, Svētki, Lieldienas, Ziemassvētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...