Lieldienu salāti Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 500 ml salātu lapu (der jebkuri salāti),
  • 250 g neattīrītu garneļu (svaigu vai saldētu),
  • 250 g laša filejas,
  • 100 g kūpināta laša,
  • 100 g saldētu sparģeļu,
  • 4 vārītas olas,
  • 15 g «Dansukker» baltā smalkā cukura,
  • 10 balto piparu graudi,
  • 5 g sāls.

Mērcei:

  • 150 ml biezas konsistences skābā krējuma ar vismaz 30% tauku saturu
  • 50 ml majonēzes
  • 50 ml sakapātu diļļu,
  • 50 ml sakapātu pētersīļu,
  • 10 ml sakapātu sīpolu,
  • šķipsna sāls,
  • šķipsna balto piparu,
  • pustējkarotes sinepju pulvera,
  • 5 g «Dansukker» pūdercukura.

Dekorēšanai:

  • dilles.

Gatavošana:

1

Laša fileju noskalo aukstā ūdenī. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli, cukuru, balto piparu graudus un uzvāra, tad ieliek laša fileju un vāra, līdz ūdens vēlreiz uzvārās. Noņem katlu no uguns un atstāj pastāvēt 15–20 minūtes.

2

Salātu lapas noskalo, nosusina uz papīra dvieļa, izkārto 4 šķīvjos. Lasi sagriež gabaliņos un sadala pa šķīvjiem.

3

Katlā uzvāra 1 litru ūdens ar sāli. Ieliek sparģeļus, noņem no plīts un atstāj 5 minūtes. Pēc tam sparģeļus sagriež gabaliņos. Olas noloba un sagriež daiviņās, garneles izloba. Kūpināto lasi sagriež strēmelītēs. Sparģeļus, olas, garneles un kūpināto lasi izkārto šķīvjos ar salātu lapām.

4

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un mērci pārlej pāri salātiem. Dekorē ar dillēm un pasniedz ar maizi.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Svētki, Lieldienas