Lai sagatavotu šīs lieliskās Lieldienu olas, olu čaumalas jāsakrāj jau laicīgi, apmēram aprēķinot, cik to būs nepieciešams svētku galdam. Ņemiet olu, uzmanīgi nogrieziet spico galiņu (saturu izlejiet bļodā), čaumalu kārtīgi izplaucējiet, izžāvējiet un nolieciet drošā vietā.
Nepieciešams:
Novāriet buljonā vistu, izņemiet to laukā sasmalciniet sīkos gabaliņos, tāpat smalki sagrieziet zaļumus.
Uzbriediniet želatīnu un, kad tas uzbriedis, iejauciet karstā buljonā, lai izšķīst. Tad izkāsiet, lai nav klāt lieku krikumu.
Pildiet olu čaumalās sagriezto vistu ar zaļumiem, papriku un uzlejiet buljonu.
Atdzisušas olas ar pildījumu ievietojiet ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām, lai pildījums kārtīgi sagalē.
Gatavās olas uzmanīgi nomizojiet un kārtojiet uz šķīvja.