Lieldienu želejolas   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Lai sagatavotu šīs lieliskās Lieldienu olas, olu čaumalas jāsakrāj jau laicīgi, apmēram aprēķinot, cik to būs nepieciešams svētku galdam. Ņemiet olu, uzmanīgi nogrieziet spico galiņu (saturu izlejiet bļodā), čaumalu kārtīgi izplaucējiet, izžāvējiet un nolieciet drošā vietā.

Nepieciešams:

  • 100 g vistas gaļas,
  • 20 g zaļumu,
  • 60 g paprikas (zaļās, sarkanās, dzeltenās, oranžās),
  • buljons,
  • želatīns (uz 1/2 litru buljona – puspaciņu želatīna).

Gatavošana:

1

Novāriet buljonā vistu, izņemiet to laukā sasmalciniet sīkos gabaliņos, tāpat smalki sagrieziet zaļumus.

2

Uzbriediniet želatīnu un, kad tas uzbriedis, iejauciet karstā buljonā, lai izšķīst. Tad izkāsiet, lai nav klāt lieku krikumu.

3

Pildiet olu čaumalās sagriezto vistu ar zaļumiem, papriku un uzlejiet buljonu.

4

Atdzisušas olas ar pildījumu ievietojiet ledusskapī uz vismaz 2–3 stundām, lai pildījums kārtīgi sagalē.

5

Gatavās olas uzmanīgi nomizojiet un kārtojiet uz šķīvja.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Svētki, Lieldienas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...