Vienkārši uz pannas cepta zivs ir ierastākais veids kā pagatavot zivi. Taču no zivs sanāk arī lieliski zivju sacepumi. Šeit piedāvātais ir vienkārši pagatavojams, garšīgs un ļoti ātri tiek apēsts. Sacepumam izmantosim maltu pikšas un jūras asara fileju.
Nepieciešams:
Zivs fileju sagriežam nelielos gabaliņos, apsālām un apslakām ar citrona sulu. Pēc 15 minūtēm to liekam virtuves kombainā, pievienojam sāli, garšvielas, olas, saldo krējumu un visu samaļam.
Garneles notīra, sagriež nelielos gabaliņos, pievieno smalki sagrieztu puravu, sāli, piparus, nedaudz citrona sulu marinādei. Atstājam marinēties 10–15 minūtes.
Tad garneles pievienojam zivju masai, liekam klāt arī saspiestu ķiploku un smalki sagrieztas dilles. Zivju masu rūpīgi apmaisām.
Cepamo trauku iesmērējam ar sviestu un liekam tajā zivju masu. Sacepuma masu apsmērējam ar izkausētu sviestu, liekam cepties cepeškrāsnī 180°C temperatūrā apmēram 80 minūtes.
Dekorēšanai ņemam 5 tīģergarneles un 5 jūras ķemmītes. Iemarinējam tās ar olīveļļu un rozā pipariem un citronu sulu. Marinējam 10 minūtes.
Tīģergarneles un jūras ķemmītes uzliekam uz sakarsētas pannas, cepam 1 minūti.
Kad zivju sacepums ir gandrīz gatavs, dekorējam to ar garnelēm un jūras ķemmītēm un ieliekam vēl cepeškrāsnī uz 3–5 minūtēm. Lieliskais zivju sacepums ir gatavs – labu apetīti!