Ar gailenēm pildīta liellopu gaļa ir sena franču recepte, un šis ēdiens ir bijis daudzu Francijas karaļu galdā. Principā tie ir gaļas rullīši, pildīti ar gailenēm. Oriģinālajā receptē izmanto teļa gaļu, taču es lietoju liellopu gaļu.
Nepieciešams:
Ņem divas palielas liellopu gaļas šķēles, uzber sāli, piparus un citas garšvielas, no abām pusēm izdauza ar gaļas āmuriņu.
Pannā izkausē sviestu un cep gailenes kādas 3 minūtes, tad pielej 100 ml sausā baltvīna un sautē, līdz vīns ir gandrīz iztvaikojis, pēc tam pielej nedaudz saldā krējuma, pievieno sāli, piparus un vēl pāris minūtes visu karsē. Noņem pannu no uguns un gailenes nedaudz atdzesē.
Uz liellopu gaļas šķēlēm izklāj dilles un virsū liek apceptās gailenes. Gaļas šķēli satin un sasprauž ar zobu bakstāmo kociņu.
Gaļas ruletes apcep brūnu no visām pusēm un pēc tam liek cepties apmēram 20 minūtes līdz 180 grādu temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Kad gaļa gatava, cepeškrāsni izslēdz un atstāj ruletes vēl kādas 10 minūtes cepeškrāsnī.
No atdzisušām liellopu gaļas ruletēm izņem zobu bakstāmos kociņus un tās sagriež šķēlītēs. Pasniedz ar ceptām gailenēm.