Liellopu gaļas tefteļi tomātu mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g maltas liellopu gaļas,
  • 1–2 sīpoli,
  • 2–3 ķiploka daiviņa,
  • 1 ola,
  • neliels saišķītis pētersīļu lapiņu,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas,
  • eļļa cepšanai.

Mērcei:

  • 1 kārba (400 g) konservētu tomātu savā sulā,
  • 1 burkāns,
  • 1 sīpols,
  • nedaudz eļļas cepšanai,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Tefteļiem smalki sagriež sīpolu, ķiploku daiviņas izspiež caur ķiplokspiedi, pētersīļu lapiņas sasmalcina. Visu pieliek maltajai gaļa, pievieno olu, piemet sāli un piparus, samīca viendabīgā masā un veido tefteļus jeb gaļas bumbiņas. Pannā ielej eļļu, sakarsē un cep tefteļus no visām pusēm gaiši brūnus. Kad tie ir apcepušies, pārliek cepamajā traukā.

2

Mērcei nomizo un sasmalcina sīpolu, burkānu nomazgā, nomizo un sarīvē. Pannā lej olīveļļu, uzkarsē, tad tajā liek sīpolus, apcep zeltainus, pievieno burkānus un sutina pusmīkstus, tad pievieno tomātus savā sulā, uzkarsē, pagaršo – ja sāls nav pietiekamā daudzumā, tad to vēl piemet. Iegūto mērci pārlej tefteļiem, tad cepamo trauku ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180–200 °C temperatūrai, un cep apmēram 20 minūtes, kamēr gaļas bumbiņas ir gatavas.

3

Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai citām piedevām un dārzeņu salātiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...