Liellopu gaļas un burkānu sautējums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šis ir vienkārši pagatavojams un garšīgs liellopu gaļas un burkānu sautējums, kam «rozīnīti» piedod vīna izmantošana. Daudz ātrāk – kādu 30–40 minūšu laikā – to var pagatavot, ja izmanto katlu ar tvaika spiedienu. Taču, ja laika pietiek, arī parastajam kastrolim nav ne vainas, vienīgi jānoregulē pavarda liesma. Liellopu gaļa šķiet sīkstāka par cūkgaļu, lai to novērstu, gaļas gabali ir uzmanīgi jāsagriež, vērojot šķiedru virzienu – jāgriež nevis paralēli garajām šķiedrām, bet perpendikulāri – tās sadalot «īsākās» šķiedrās. Ja gabals lielāks, tā rīkojas vairākas reizes pēc kārtas.

Nepieciešams:

  • 2 sīpoli,
  • 4–5 burkāni,
  • 800 kg liellopu gaļas mīkstuma,
  • nedaudz taukvielu cepšanai,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
  • 200 ml sausā sarkanvīna,
  • 200–300 ml gaļas buljona,
  • 1 zariņš rozmarīna,
  • 1–2 lauru lapas,
  • sāls, malti melnie pipari,
  • 2–3 ķiploka daiviņas.

Gatavošana:

1

Burkānus notīra un sagriež šķēlēs vai pusšķēlēs. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos, uzkaisa tiem sāli un maltus melnos piparus.

2

Pannā uzkarsē taukvielas, tajās apcep sīpolus, tad pievieno burkānus un pacep dažas minūtes. Visu noņem no pannas, ievieto katlā ar smagu dibenu, lai stāv.

3

Pannā liek gaļas gabalus un apcep no abām pusēm brūnus, tad pārliek katlā uz apceptajiem sīpoliem un burkāniem. Virsū uzliek tomātu pastu, pārlej ar vīnu un buljonu – tā lai nedaudz pārsedz, piemet lauru lapas un rozmarīnu. Ļauj, lai viss uzburbuļo, tad nogriež uz mazu liesmiņu – tā, lai šķidrums tik tikko «virinās». Atstāj sutināties, līdz gaļa mīksta. Ilgums atkarīgs no gaļas dzīvnieka vecuma – jaunlopa gaļa izsutināsies ātrāk, vecāka liellopa – ievērojami ilgāk.

4

Piecas minūtes pirms gatavības caur ķiplokspiedi piespiež pāris daiviņu ķiploka. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...