Lociņu, olu un gurķu salāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • prāvs saišķis svaigu loku,
  • 6 cieti novārītas olas,
  • 3 lauku gurķi.

Mērcei:

  • 150 g bezpiedevu jogurta,
  • 1 ēdamkarote citronu sula,
  • 1 tējkarote sinepju,
  • sāls un malti pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Pagatavo mērci, sajaucot jogurtu ar sinepēm, citronu sulu un garšvielām. Rūpīgi samaisa un liek ledusskapī ievilkties.

2

Gurķus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos, liek salātu bļodā. Novārītās olas, noloba, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno bļodas saturam.

3

Lokus sagriež vai nu smalkākos gabaliņos vai lielākos, kā nu katram gribas, un pievieno salātiem. Visu pārlej ar mērci, apmaisa un pasniedz ar maizes šķēli vai kā piedevu pamatēdienam.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Salāti, Dārzeņu salāti

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...