Makaroni ar vistu un brokoļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • makaroni – spageti vai kādi citi pēc izvēles,
  • vistas fileja,
  • brokoļi,
  • pāris ķiploka daiviņu,
  • puse čili pipara,
  • olīveļļa,
  • saldais krējums,
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • garšaugi – pēc vēlēšanās,
  • parmezāna tipa siers.

Gatavošana:

1

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Brokoļu ziedkopas nodala no kāta, pašu kātu nedaudz sasmalcina. Ķiploka daiviņas nomizo, pārgriež vairākās daļās. Čili piparu iztīra no sēklām un arī sadala vairākos gabaliņos. Sieru sarīvē. Brokoļa kātu ar ķiplokiem, čili un pāris karotēm olīveļļas sablendē viendabīgā masā.

2

Pannā sakarsētā eļļā apcep vistas gabaliņus, tad pielej nedaudz ūdens un zem vāka izsutina mīkstus.

3

Katliņā verdošā, pasālītā ūdenī novāra makaronus. Brokoļus var vārīt gan citā katlā, gan arī izmantot to pašu makaronu katlu – tikai tad brokoļi jāpievieno vēlāk, lai nevārītos ilgāk par 4–5 minūtēm. Visu nokāš un ļauj notecēt liekajam ūdenim.

4

Gatavos vistas gabaliņus noņem no pannas, ja nepieciešams, pielej vēl eļļu, liek iekšā sablendētos brokoļu kātus, apmaisot uzkarsē, pielej saldo krējumu un, ja vēlas, pievieno garšaugus, piemēram, timiānu vai Vidusjūras garšaugu maisījumu, tad apmaisot pavāra 4–5 minūtes. šajā laikā pagaršo un, ja nepieciešams, piemet sāli, piparus.

5

Karstā mērcē iejauc novārītos makaronus un brokoļu ziedkopas, izmaisa, uzkarsē un pasniedz, pārkaisītus ar sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...