Dažreiz neko vairāk par krēmīgu mērci un makaroniem vakariņās nemaz nevajag, turklāt zivis ikdienas ēdienkartē nekad nevar ieviest par daudz. Tādējādi šī noteikti ir viena no receptēm, kas pelnījusi laiku pa laikam tikt gatavota mājas virtuvē.
Nepieciešams:
Sālsūdenī novāra spageti līdz aldente stāvoklim, kad tie nav pavisam mīksti, bet vēl nedaudz cieti viducī.
Atsevišķā pannā vai katlā liek spinātus, pievieno šļuku ūdeni un sautē, līdz lapas saplok un ir mīkstas. Lieko ūdeni nokāš.
Lasi sagriež mazākos gabalos, pārber ar garšvielām un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā. Kad lasis gandrīz gatavs, pievieno saldo krējumu, spinātus un sautē 3–4 minūtes. Noņem no uguns un atstāj zem vāka uz dažām minūtēm.
Nokāstos spageti pievieno mērcei, apmaisa un pasniedz.