Makaronu ēdiens «Carbonara» krēmīgā mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g spageti,
  • 100 g bekona,
  • 100 ml saldā krējuma,
  • 2 olu dzeltenumi,
  • 70 g «Parmezāna» tipa rīvēta cietā siera,
  • 2–3 ķiploku daivas,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • pētersīļu zaļumi pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Makaronus nedaudz sālītā ūdenī novāra pēc ražotāja norādījumiem, nokāš. Mazā bļodiņā sakuļ olas ar pusi parmezāna un pipariem.

2

Pannā apcep gabaliņos sagrieztu bekonu, līdz tas kļūst kraukšķīgs, tad to izņem no pannas, bet no bekona palikušajos taukos liek smalki sakapātu ķiploku un kādu minūti sautē.

3

Pie ķiplokiem pielej saldo krējumu, maisot pakarsē, pieliek karstus spageti makaronus, izmaisa, pievieno sakultās olas un tad ātri un rūpīgi maisa, līdz spageti veido krēmīgu masu. Pievieno bekonu, pārkaisa sieru un atstāj pāris minūtes zem vāka ievilkties.

4

Pasniedz ar pārkaisītu sieru un svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...