Makaronu sacepums ar tunci un dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Ārkārtīgi vienkārši pagatavojams, bet tajā paša laikā sātīgs ēdiens. Var izmantot arī iepriekšējā dienā pāri palikušos makaronus. Tunča vietā var likt arī saceptu vistas gaļu vai sēnes.

Nepieciešams:

  • 300 g makaronu (es izmantoju «Dobeles dzirnavnieka»),
  • 1 neliela sarkanā paprika,
  • 1 liela sauja saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu,
  • 1 maza kārbiņa tunča (var lietot gan savā sulā, gan arī eļļā),
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 1 ola,
  • 2–3 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 200–300 g labi kūstoša siera,
  • zaļumi – pasniegšanai.



Gatavošana:

1

Sālsūdenī izvāra makaronus, līdz tie ir al dente, tas ir, vidiņā nedaudz cieti. Nolej ūdeni un liek atpakaļ katlā vai citā traukā.

2

Kamēr makaroni vārās, smalki sagriež papriku, bet, ja zaļie zirnīši ir saldēti, tos iepriekš atkausē.

3

Makaroniem pievieno papriku, zaļos zirnīšus un tunci, visu izmaisa. Masu liek veidnē, ko pēc tam var ievietot cepeškrāsnī.

4

Saldo krējumu sajauc ar olu, sinepēm, sāli un pipariem, lej pāri makaroniem ar dārzeņiem. Sieru sarīvē un pārkaisa pāri.

5

Liek līdz 190°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes līdz siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...