Makaronu sacepums ar tunci un dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Ārkārtīgi vienkārši pagatavojams, bet tajā paša laikā sātīgs ēdiens. Var izmantot arī iepriekšējā dienā pāri palikušos makaronus. Tunča vietā var likt arī saceptu vistas gaļu vai sēnes.

Nepieciešams:

  • 300 g makaronu (es izmantoju «Dobeles dzirnavnieka»),
  • 1 neliela sarkanā paprika,
  • 1 liela sauja saldētu vai svaigu zaļo zirnīšu,
  • 1 maza kārbiņa tunča (var lietot gan savā sulā, gan arī eļļā),
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 1 ola,
  • 2–3 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 200–300 g labi kūstoša siera,
  • zaļumi – pasniegšanai.



Gatavošana:

1

Sālsūdenī izvāra makaronus, līdz tie ir al dente, tas ir, vidiņā nedaudz cieti. Nolej ūdeni un liek atpakaļ katlā vai citā traukā.

2

Kamēr makaroni vārās, smalki sagriež papriku, bet, ja zaļie zirnīši ir saldēti, tos iepriekš atkausē.

3

Makaroniem pievieno papriku, zaļos zirnīšus un tunci, visu izmaisa. Masu liek veidnē, ko pēc tam var ievietot cepeškrāsnī.

4

Saldo krējumu sajauc ar olu, sinepēm, sāli un pipariem, lej pāri makaroniem ar dārzeņiem. Sieru sarīvē un pārkaisa pāri.

5

Liek līdz 190°C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes līdz siers ir izkusis. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni, Makaroni