Makaronu salāti ar tunci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Svinību laikā mēs gatavojam tādas lietas, ko ikdienā, iespējams, tik bieži nelietojam. Ja svētkos esat pieraduši pagatavot krabju salātus vai arī rasolu, tad varbūt varat pamēģināt mainīt tradīcijas un pagatavot kaut ko mazliet savādāku, bet arī tikpat sātīgu – pastas salātus. Ļoti vienkārši!

Nepieciešams:

  • 300 g makaronu (es ņemu «Dobeles dzirnavnieka» «Cornetti rigati»),
  • 1 avokado,
  • 100 g tunča savā sulā (var aizvietot ar kūpinātu vistu, saceptu bekonu, kūpinātu lasi),
  • 150–200 g mazo ķiršu tomātu,
  • 1 dzeltena paprika,
  • zaļumi dekorēšanai.

Mērcei:

  • apmēram 200 g bezpiedevu jogurta (vai arī grieķi vai turku jogurta),
  • 2–3 tējk. bazilika pesto,
  • 1–2 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • 1 tējkarote citronu sulas,
  • 1–2 tējkarotes kaltēta oregano.

Gatavošana:

1

Uzvāra un atdzesē makaronus. Sagriež kubiciņos papriku, avokado, tomātus.

2

Bļodā liek pilnībā atdzesētos makaronus, pievieno sagrieztos dārzeņus, kā arī tunci.

3

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Visu viegli samaisa. Pārkaisa ar zaļumiem. Gatavs!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu