Ziema jau sāk svērties uz pavasari, tāpēc ir laiks izmantot vēl saglabājušos ķirbjus. Šis krēmīgais sacepums ir veselīgs, sātīgs un noderēs arī veģetāriešiem.
Nepieciešams:
Pagatavo ķirbju biezeni – ņem gabalu ķirbja, tam iztīra sēklas un pēc tam to ar mizu novieto uz cepamā papīra, ievieto līdz 220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep mīkstu. Izceptu nokasa no mizas un saspaida ar dakšiņu vai stampiņu biezenī.
Kamēr ķirbis cepas, sālsūdenī izvāra mīkstus makaronus. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo, smalki sagriež. Kabačus un mocarellu sagriež plānās gareniskās šķēlēs.
Pannā sakarsē sviestu (var piepilināt nedaudz eļļas, lai labāk cepas), tajā apcep sīpolus, tad pievieno ķirbju biezeni, ķiplokus, muskatriekstu, timiānu, izmaisa, pievieno pienu un svaigo sieru un maisot uz lēnas uguns 3–5 minūtes pakarsē.
Pannas saturā iemaisa novārītos makaronus un cieto sieru un visu ievieto cepamajā traukā, kas iesmērēts ar taukvielām (sviestu vai eļļu). Visu pārklāj ar plāni sagrieztiem kabačiem, virsū novieto mocarellas šķēlītes, tad ievieto cepeškrāsnī un cep gatavu, līdz virsiņa ir zeltaini brūna.