Liellopu un cūkas gaļas kotletes
Nepieciešams
300 g liesas liellopu gaļas
100...
Nepieciešams:
Novāra makaronus, kā to norādījis ražotājs uz iepakojuma. Sīpolu nomizo, sasmalcina. Lasim novelk ādu, izņem asaku, un zivi sagriež gabaliņos.
Pannā izkausē sviestu, Pievieno sīpolus un uz mazas apcep caurspīdīgus un mīkstus. Tad liesmu palielina, pievieno miltus un maisot cep aptuveni divas minūtes. Pamazām lej klāt pienu un maisa, ļaujot tam uzkarst un izšķīdināt miltus. Iemaisa sarīvētu sieru, sāli, piparus un karsē, līdz izveidojas pabieza siera mērce.
Ar kādu taukvielu iesmērē cepamo trauku, izbārsta makaronus. Pievieno zaļos zirnīšus un lasi. Visu masu aplej ar siera mērci, samaisa un liek cepties aptuveni 25 minūtes 190 °C temperatūrā, līdz virskārta izcepusies zeltaini brūna.