Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Receptē var izmantot ne tikai šampinjonus, bet arī citas sēnes, piemēram, rudens sezonā salasītās un saldētavā noglabātās. Tāpat sacepumam labi garšos olīvas vai kaperi.
Nepieciešams:
Novāra makaronus, kā to norādījis ražotājs uz iepakojuma. Šampinjonus sagriež vienāda biezuma šķēlēs. Sieru sarīvē. Olu sakuļ bļodiņā ar garšvielām un iemaisa saldo krējumu.
Ar kādu taukvielu iesmērē cepamo trauku, izlīdzina makaronus pa visu trauku. Virs makaroniem liek šampinjonus, zaļos zirnīšus, pārlej ar šķidro masu un pārkaisa ar sieru. Cep aptuveni 20 minūtes 180 °C temperatūrā, līdz siers virspusē ir zeltaini brūns.