Maltā gaļa ar rožkāpostiem siera mētelītī Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g maltās gaļas,
  • 300 g rožkāpostu galviņu,
  • 1 burkāns,
  • 1 pētersīļa sakne,
  • 1–2 sīpoli,
  • taukvielas cepšanai,
  • sāls, malti pipari,
  • 100 g rīvēta siera.
  • Pārliešanai:
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 2 olas,
  • 1 šķipsniņa muskatrieksta.

Gatavošana:

1

Briseles kāpostus noskalo etiķa ūdenī un pārgriež uz pusēm. Nomizo burkānu, pētersīli un sīpolu, pirmos divus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu – smalki sagriež.

2

Uz pannas taukvielās apcep sīpolu, kad sāk zeltoties, pievieno burkānu un pētersīli, apcep, tad uz pannas liek malto gaļu, samaisa to ar saknēm, apkaisa ar sāli, pipariem un sutina pusgatavu.

3

Cepamo formu ietauko, liek tajā pannas saturu, izlīdzina, virsū novieto Briseles kāpostu galviņas. Sakuļ olas ar saldo krējumu un šķipsnu muskatrieksta, pārlej pāri Brisele kāpostiem, pārkaisa ar sieru.

4

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sasildītā cepeškrāsnī un cep 20–25 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...