Maltas gaļas groziņi ar sieru un valriekstiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, «Zaķīša» receptes
Vērtējums:

Pagatavosim maltās gaļas ligzdiņas, pildītas ar biezpiena un siera pildījumu. Tas ir vienkāršs ēdiens, taču sanāk ļoti garšīgs un sātīgs.

Nepieciešams:

  • 450 g maltas cūkgaļas,
  • 150 g biezpiena,
  • 150g kausētā siera,
  • 3 valrieksti,
  • 1 ola,
  • rozmarīna zariņš,
  • 1 ēdamkarote garšvielas «hmeļi suneļi»,
  • sāls, pipari,
  • zaļumi dekorēšanai.

 

Gatavošana:

1

Maltajai gaļai pievieno garšvielas, sāli, svaigi maltus melnos piparus, olu un masu rūpīgi samaisa. Ieliek ledusskapī uz 40 minūtēm.

2

Biezpienam pievieno kausēto sieru, sasmalcinātus valriekstus un šķipsnu sāls, visu samaisa.

3

No maltās gaļas veido palielas bumbiņas, tad tās saplacina, ievieto cepamajā traukā un ar pirkstiem izveido tajās bedrīti, kurā ieliek biezpiena siera pildījumu, Uzliek pāris rozmarīna lapiņas un liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes.

4

Kad maltās gaļas groziņi ir gatavi, tos dekorē ar smalki sagrieztiem svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...