Lociņi, pirmie redīsi, kļavu un liepu lapiņas, ceļmallapiņas un pieneņu lapas, dilles, pirmie pavasara gurķi, salāti mūsu galdā neapšaubāmi liecina par pavasari. Pirmos pavasara zaļumus un dārzeņus vislabāk pagatavot salātos, pilnvērtīgi saglabājot uzturvērtības. Uzturzinātnieki uzskata, ka cilvēkam katru dienu ir jāapēd vismaz 300 g svaigu dārzeņu.
Ņem vienādās daļās kļavu un liepu lapas, ļoti sīki sagriež. Pēc garšas pievieno lokus un dilles. Parasti samaisa ar kefīru, kurā iejaukts nedaudz krējuma.
Ar šiem salātiem mūsu ģimenē bija šāds gadījums: salasīju tikai no jaunām liepu atvasēm daudz lapiņu. Kartupeļu stādīšanas laikā pusdienās pasniedzu lielu māla bļodu ar šiem salātiem. Kartupeļu stādītāji teica: «Ko tu tā tērējies salāti vēl dārgi!» Tikai salātos bija nejauši palikuši daži liepu pumpuriņi, tad mans brālis iesaucās: «Mūs taču baro ar liepu lapām, nevis salātiem!» Visi smējās, bet daži pat nenoticēja.
Nepieciešams:
Gatavošana: