Marinēta vista arābu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • vesela vista, sadalīta 6–8 daļās.

Marinādei:

  • 2 burkāni,
  • 2 sīpoli,
  • 5 ēdamkarotes «Dansukker» zeltainā cukura sīrupa,
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote malta kumina,
  • 1 tējkarote maltu melno piparu,
  • 1 tējkarote malta kardamona,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • 1,5 ēdamkarotes smalkā jūras sāls,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Burkānus sagriež plānās šķēlītēs, sīpolus sakapā. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sasmalcinātus garšaugus, sīrupu un parējās garšvielas, un visu uzkarsē.

2

Vistu apcep uz pannas no abām pusēm bez garšvielām, tad pārlej marinādi un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C 30 minūtes, tadžinā vai uz oglēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...