Marinēti šampinjoni ar ķiplokiem un čili Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g svaigu šampinjonu,
  • 3 ķiploka daiviņas,
  • 1 neliels sarkanais čili pipars,
  • saišķītis zaļumu.
  • Marinādei:
  • 600–700 ml ūdens,
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas,
  • 2 ēdamkarotes galda etiķa,
  • 5–6 melno piparu graudiņi,
  • 1–2 lauru lapas,
  • 1–2 tējkarotes cukura,
  • 1 tējkarote sāls.

Gatavošana:

1

Šampinjonus notīra, norīvē ar mitru salveti un noliek sāņus. Pagatavo marinādi – lej katliņā ūdeni, piemet lauru lapas, piparus, uzvāra, iemet un izkausē cukuru un sāli, pielej eļļu, etiķi un sēnes, visu uzvāra un uz mazas uguns vāra 5–6 minūtes. Tad noņem no pavarda un ļauj sēnēm marinādē pilnībā atdzist.

2

Ķiploku daiviņas nomizo, ar nazi saspiež plakanas, tad sasmalcina. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas un sasmalcina. Zaļumus smalki sagriež. Visu ievieto pietiekami lielā, aizvākojamā burkā, virsū uzlej sēnes ar marinādi, aizvāko un uz 6 stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam var pasniegt.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas