Brokoļu salāti ar bekonu
Nepieciešams
neliels brokolis
dažas bekona šķēles
1...
Nepieciešams:
Šampinjonus notīra, norīvē ar mitru salveti un noliek sāņus. Pagatavo marinādi – lej katliņā ūdeni, piemet lauru lapas, piparus, uzvāra, iemet un izkausē cukuru un sāli, pielej eļļu, etiķi un sēnes, visu uzvāra un uz mazas uguns vāra 5–6 minūtes. Tad noņem no pavarda un ļauj sēnēm marinādē pilnībā atdzist.
Ķiploku daiviņas nomizo, ar nazi saspiež plakanas, tad sasmalcina. Čili piparu pārgriež, izņem sēklas un sasmalcina. Zaļumus smalki sagriež. Visu ievieto pietiekami lielā, aizvākojamā burkā, virsū uzlej sēnes ar marinādi, aizvāko un uz 6 stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam var pasniegt.