Svētkiem piestāv apelsīnu un krustnagliņu aromāts, saldi kraukšķīga garoziņa, sulīga gaļa un pēcgarša, kuru nevar aizmirst. Šajā receptē cūkgaļa iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu, savukārt iekšpusē tā būs sulīgi mīksta.
Nepieciešams:
Nelielā bļodiņā sajauc apelsīnu sulu ar sojas mērci, medu, sviestu, pipariem, ingveru, sarīvētu apelsīnu miziņu un buljonu. Visas sastāvdaļas sajauc un ar šo mērci iesmērē gaļu, bet neizmanto visu.
Gaļu ietin folijā, ieliek veidnē un ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep kādas 45 minūtes.
Tad gaļu izņem, tajā nedaudz iegriež un tur iesprauž krustnagliņas. Cepeti pārlej ar atstāto mērci un turpina cept veidnē aptuveni 45 minūtes, līdz tas kļuvis zeltaini brūns un vidus ir izcepies. Svarīgi ik pa brīdim gaļu pārliet ar mērci, kas sakrājusies trauka apakšā, lai izveidotos karamelizēta garoziņa.