Salāti ir viens no vieglāk un ātrāk pagatavojamiem ēdieniem, un tieši Nicas salātu recepte ir tā, kas remdinās apetīti pat visskeptiskākajiem salātu ēdājiem. Lieliska garšu kombinācija, kas neliks vilties nedz pusdienās, nedz vakariņās.
Nepieciešams:
Olas liek katliņā, aplej ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns uzvāra. Vāra 7 minūtes, lai vidus būtu ciets. Tad olas izņem un zem tekoša, auksta ūdens atdzesē.
Pupiņas aplej ar karstu ūdeni jeb noblanšē vai arī apcep uz sakarsētas pannas, līdz tās mīkstas. Gardāk būs, ja, tās apcepot, pievieno sojas mērci.
Tunci nokāš no eļļas, bet to nelej ārā – sakul kopā ar citrona sulu, sanāk salātu mērce.
Bļodā liek pupiņas, daivās sagrieztus tomātus, olīvas, tunci un gabaliņos sagrieztu olu. Pārber sāli , ja nepieciešams, vai citas garšvielas, pārlej ar mērci un pasniedz.