Ogu un augļu salāti ar želejas gabaliņiem un piparmētru mērci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Deserti mēdz būs dažādi, bet karstā laikā negribas nekā trekna un smaga, tāpēc risinājums ir vienkāršs – izmantot augļus un ogas. Salātu sastāvdaļas var variēt pēc vēlmēm un iespējām. Salātu pagatavošana ir absolūti elementāra, un arī pievienoto augļu skaits var būt dažāds.


Nepieciešams:

  • 100–150 g svaigu zemeņu,
  • dažas aprikozes un/vai persiki,
  • 1 neliels mango,
  • 1 sauja melleņu,

Želejai:

  • 300 g rabarberu (noder arī saldēti) – var aizstāt ar jebkuru citu ogu vai augļu sulu,
  • 500 ml ūdens,
  • 1 kanēļa standziņa,
  • 3–4 ēdamkarotes cukura,
  • 3 kardamona sēklas,
  • 12 g želatīna (nepilna ēdamkarote).

Mērcei:

  • 5 svaigu piparmētru lapiņas,
  • 1 apelsīns,
  • 1 tējkarote medus,
  • var pievienot arī mazliet sasmalcinātu rozā piparu, kā arī mazu šķipsnu čili pulvera.

Gatavošana:

1

Iesākumā pagatavo želeju, un to var izdarīt arī iepriekšējā dienā. Katlā lej ūdeni, pievieno garšvielas, cukuru un rabarberus. Vāra, līdz rabarberi mīksti. Tad tos uzmanīgi izņem ārā no šķidruma (izvārītos rabarberus var sablenderēt ar zemenēm un tādā veidā pagatavot ātro ievārījumu). Lai želeja būtu dzirda, iegūto šķidrumu izkāš caur sietu (man sanāca 400 ml šķidruma). Rabarberu novārījumam pievieno iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, visu izmaisa un liek lēzenā traukā vēsā vietā, lai atdziest un sastingst (apmēram stundu vai ilgāk). Kad želeja gatava, sagriež to nelielos kvadrātveida gabaliņos.

2

Sagriež visus augļus vienādos vidēja izmēra gabalos.

3

Sagatavo mērci – svaigas piparmētru lapiņās ļoti smalki sakapā, pievieno no apelsīna izspiestu sulu, medu, garšvielas un izmaisa.

4

Mērci pievieno salātiem un tos viegli izcilā. Pievieno sagriezto želeju. Vēlreiz visu viegli samaisa. Šos salātus vislabāk baudīt labi atdzesētus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Augļu salāti, Augļu

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...