Deserti mēdz būs dažādi, bet karstā laikā negribas nekā trekna un smaga, tāpēc risinājums ir vienkāršs – izmantot augļus un ogas. Salātu sastāvdaļas var variēt pēc vēlmēm un iespējām. Salātu pagatavošana ir absolūti elementāra, un arī pievienoto augļu skaits var būt dažāds.
Nepieciešams:
Želejai:
Mērcei:
Iesākumā pagatavo želeju, un to var izdarīt arī iepriekšējā dienā. Katlā lej ūdeni, pievieno garšvielas, cukuru un rabarberus. Vāra, līdz rabarberi mīksti. Tad tos uzmanīgi izņem ārā no šķidruma (izvārītos rabarberus var sablenderēt ar zemenēm un tādā veidā pagatavot ātro ievārījumu). Lai želeja būtu dzirda, iegūto šķidrumu izkāš caur sietu (man sanāca 400 ml šķidruma). Rabarberu novārījumam pievieno iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu, visu izmaisa un liek lēzenā traukā vēsā vietā, lai atdziest un sastingst (apmēram stundu vai ilgāk). Kad želeja gatava, sagriež to nelielos kvadrātveida gabaliņos.
Sagriež visus augļus vienādos vidēja izmēra gabalos.
Sagatavo mērci – svaigas piparmētru lapiņās ļoti smalki sakapā, pievieno no apelsīna izspiestu sulu, medu, garšvielas un izmaisa.
Mērci pievieno salātiem un tos viegli izcilā. Pievieno sagriezto želeju. Vēlreiz visu viegli samaisa. Šos salātus vislabāk baudīt labi atdzesētus.