Panēta zivs ar tartara mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 100 g rīvmaizes,
  • 100 g rīvēta cietā siera,
  • kaltēti garšaugi,
  • 4 baltās zivs filejas (menca, pikša, tilapija u.tml.),
  • eļļa cepšanai,
  • 150 g majonēzes,
  • 2–3 vidēja lieluma marinēti gurķi (var izmantot arī kaperus).
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 2 tējkarotes svaigi spiestas citronu sulas.

Gatavošana:

1

Šķīvī ber rīvmaizi, sarīvētu sieru un garšaugus, visu sajauc ar dakšiņu.

2

Zivs filejas nosusina papīra salvetēs, sagriež mazākos gabaliņos un apviļā rīvmaizē.

3

Pannā sakarsē labi daudz eļļas un apviļātās filejas cep no katras puses aptuveni 3–4 minūtes, līdz gabaliņi kļūst zeltaini brūni.

4

Pagatavo mērci – sajauc kopā majonēzi ar smalkos gabaliņos sagrieztiem gurķiem, garšvielām un citronu sulu.

5

Pasniedz apceptās zivs filejas ar tartara mērci. Ja vēlas, zivi var apslacīt ar svaigi spiestu citronu sulu, tāpat mērci var papildināt ar svaigām dillēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...