Paprika ar kartupeļu un čorizo desas pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 paprikas pākstis,
  • 1 kartupelis,
  • 200 g savā sulā konservētu tomātu,
  • 70–80 g čorizo desas (der arī kāda cita kūpināta desa),
  • 150–175 g siera («Gouda» vai tamlīdzīgs),
  • 1 vidējs čili pipars,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Paprikas un čili nomazgā, nožāvē. Paprikām nogriež augšiņas un izņem sēklotnes, čili pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas. Ņem sēklas no čili un no vienas paprikas pāksts un uz sausas sakarsētas pannas 7–8 minūtes apmaisot karsē, tad ļauj atdzist un sagrūž ar piestu vai samaļ dzirnaviņās.

2

Kartupeli nomizo, sagriež kubiņos, nelielā ūdens daudzumā novāra, nokāš, saglabājot 1 glāzi kartupeļu novārījuma. Desu un čili sagriež nelielos gabaliņos, sieru sarīvē. Sajauc kopā kartupeļa gabaliņus ar desu, čili un sieru, ja nepieciešams, piemet sāli, visu izmaisa un iepilda paprikas pākstīs. Pildīto papriku ievieto nelielā cepamtraukā – tā lai stāvētu vertikāli.

3

Tomātus savā sulā sablendē ar blenderi, pārlej katliņā, pielej kartupeļu novārījumu, piemet sasmalcinātās paprikas un čili sēklas un pustējkaroti sāls, uzvāra un pēc tam 6–7 minūtes uz vidējas uguns apmaisot vāra. Pagatavoto mērci ielej cepamajā traukā, to rūpīgi pārklāj ar folijas loksni.

4

Cepamo trauku ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 40 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni