Nepieciešams:
Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Visu apcep uz pannas sakarsētās taukvielās.
Pagatavo pildījumu – bļodā sajauc malto gaļu ar rīsiem un pusi no apceptajiem burkāniem un sīpoliem, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Paprikām nogriež pamatnīti, izņem laukā sēklotni, iekšu iztīra un piepilda ar pildījumu.
Pagatavo mērci – bļodā sajauc krējumu, tomātu mērci un atlikušos apceptos burkānus un sīpolus. Cepamajā traukā ielej sagatavoto mērci, tajā citu citai līdzās novieto pildītās paprikas pākstis, pēc vajadzības pielej buljonu vai ūdeni – tā, lai šķidrums nepārsniegtu paprikas vairāk par pusi, cepamo trauku pārklāj ar folijas plāksni un ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 40–45 minūtes. Pasniedz ar mērci, kurā paprikas tika gatavotas.