Paprika ar malto gaļu un rīsiem krējuma–tomātu mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 8–10 paprikas pākstis,
  • 400 g maltās gaļas,
  • 200 g vārītu rīsu,
  • 200 g burkānu,
  • 2 kārtīgi sīpoli,
  • 150 g krējuma,
  • 150 g tomātu mērces,
  • sāls, pipari – pēcgaršas,
  • taukvielas – apcepšanai.

Gatavošana:

1

Sīpolus nomizo, sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves. Visu apcep uz pannas sakarsētās taukvielās.

2

Pagatavo pildījumu – bļodā sajauc malto gaļu ar rīsiem un pusi no apceptajiem burkāniem un sīpoliem, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.

3

Paprikām nogriež pamatnīti, izņem laukā sēklotni, iekšu iztīra un piepilda ar pildījumu.

4

Pagatavo mērci – bļodā sajauc krējumu, tomātu mērci un atlikušos apceptos burkānus un sīpolus. Cepamajā traukā ielej sagatavoto mērci, tajā citu citai līdzās novieto pildītās paprikas pākstis, pēc vajadzības pielej buljonu vai ūdeni – tā, lai šķidrums nepārsniegtu paprikas vairāk par pusi, cepamo trauku pārklāj ar folijas plāksni un ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 40–45 minūtes. Pasniedz ar mērci, kurā paprikas tika gatavotas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...