Pavasarīgi skābeņu salāti ar butes fileju un kaperogu majonēzi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 saujas, tas ir, apmēram 100 g, skābeņu,
  • 6 lielas spinātu lapas,
  • salātu lapas vai jaunie kāposti no ceturtās daļas kāposta,
  • 8 redīsi,
  • 2 īsie gurķi,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu,
  • 4 butes filejas bez ādas un asakām,
  • 4 ķirštomāti,
  • sāls, pipari, cukurs.

Majonēzei:

  • 15 konservēti kaperi/kaperogas,
  • 1 olas dzeltenums,
  • pustējkarote sinepju,
  • 120 ml augu eļļas/olīveļļas,
  • pipari, sāls, cukurs,
  • pustējkarote etiķa/ sula no vienas daiviņas citrona.

Gatavošana:

1

Lai pagatavotu majonēzi, bļodā iesit olu dzeltenumu, pievieno sinepes, etiķi un šķipsniņu cukura, visu kārtīgi samaisa kopā, tad lēnām pievieno eļļu, kad puse eļļas pievienota, tad maisot pieliek nedaudz sasmalcinātus kaperus (ja ir izvēlēti lielie kaperi, tad tos kārtīgi sasmalcina). Kad kaperi pievienoti, izspiež sulu no citrona daiviņas un pievieno kaperiem, un samaisa. Tad pievieno atlikušo eļļu un turpina kult, līdz veidojas majonēzei līdzīga masa. Kad masa gatava, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

2

Salātiem lapiņas un dārzeņus nomazgā, sagriež sev vēlamos izmēros un liek bļodā kopā ar eļļu un sāli, pipariem, cukuru, visu kopā viegli iecilā un pievieno sezama sēklas.

3

Tad uzkarsē pannu un zivs pagatavošanai izmanto cepamo papīru – butes filejām uzber sāli un piparus, cep uz pannas no abām pusēm apmēram 2 minūtes, pēc tam ieliek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā uz 4 minūtēm, lai zivs vienmērīgi izceptos arī iekšpusē.

4

Uz šķīvja kārto salātus, uz tiem uzliek butes fileju, bet kaperogu majonēzi var likt starp salātiem un buti vai uz butes filejas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...