Ja esat iecienījuši makaronu ēdienus, tad ik pa laikam ir vērts atrast kādu jaunu veidu, lai padarītu maltītes dažādākas. Šis ēdiens ar penne makaroniem krēmīgā mērcē ir ļoti gards un sātīgs – piemērot vēsākiem rudens vakariem un pēc kārtīgas rudens talkas.
Nepieciešams:
Sālsūdenī novāra makaronus. Nomizo un sasmalcina ķiplokus. Sasmalcina saulē kaltētos tomātus. Vistas šķiņķīšus sagriež gabaliņos.
Sakarsētā pannā uz vidējas uguns apcep ķiplokus un vistas gabaliņus, pievieno 1 ēdamkaroti eļļas no kaltētajiem tomātiem un pievieno arī pašus kaltētos tomātus un paprikas pulveri. Cep, kamēr vista ir gatava.
Pielej pienu, saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
Pievieno iepriekš sālsūdenī novārītus makaronus un visu izmaisa. Tad pannā liek spinātus, uzliek vāku un uz mazas uguns sautē dažas minūtes. Nobeigumā visu izmaisa un pasniedz.