Penne ar saulē kaltētiem tomātiem un spinātiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Ja esat iecienījuši makaronu ēdienus, tad ik pa laikam ir vērts atrast kādu jaunu veidu, lai padarītu maltītes dažādākas. Šis ēdiens ar penne makaroniem krēmīgā mērcē ir ļoti gards un sātīgs – piemērot vēsākiem rudens vakariem un pēc kārtīgas rudens talkas.

Nepieciešams:

  • 250 g penne makaronu,
  • 2–3 atkauloti vistas šķiņķi,
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 50–100 g saulē kaltētu tomātu eļļā,
  • 100 ml piena,
  • 100 ml saldā krējuma,
  • 50–100 g labi kūstoša siera (es šoreiz izmantoju Holandes sieru),
  • 3 lielas saujas spinātu,
  • līdz 1 tējkarotei kūpinātas saldās paprikas (var lietot arī parastu paprikas pulveri),
  • sāls, pipari – pēc garšas,
  • olīveļļa – cepšana.

Gatavošana:

1

Sālsūdenī novāra makaronus. Nomizo un sasmalcina ķiplokus. Sasmalcina saulē kaltētos tomātus. Vistas šķiņķīšus sagriež gabaliņos.

2

Sakarsētā pannā uz vidējas uguns apcep ķiplokus un vistas gabaliņus, pievieno 1 ēdamkaroti eļļas no kaltētajiem tomātiem un pievieno arī pašus kaltētos tomātus un paprikas pulveri. Cep, kamēr vista ir gatava.

3

Pielej pienu, saldo krējumu, sarīvētu sieru un visu izmaisa. Pēc garšas pieber sāli un piparus.

4

Pievieno iepriekš sālsūdenī novārītus makaronus un visu izmaisa. Tad pannā liek spinātus, uzliek vāku un uz mazas uguns sautē dažas minūtes. Nobeigumā visu izmaisa un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...