Šis ēdiens var būt gan kā salāti, gan arī pilnvērtīgs pamatēdiens. Ja vēl nezinājāt, tad tagad zināsit – redīsus patiešām var arī cept uz pannas, un tādi tie ir ļoti garšīgi.
Nepieciešams:
Grūbas uzvāra, ņemot vērā gatavošanas norādes. Kamēr tās vārās, mazliet vairāk nekā pusi no redīsiem sagriež 4 daivās, pārējos sagriež plānās šķēlītēs.
Sakarsē pannu, uzlej eļļu un liek cepties 4 daļās sagrieztos redīsus. Cep uz mazas uguns apmēram 2–3 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātu ķiploku un, visu maisot, cep vēl pāris minūtes, kamēr redīsi ir mazliet brūni un pusmīksti (galvenais jāskatās, lai ķiploki nepiedeg, jo tad tas dos salātiem rūgtenu garšu).
Apceptos redīsus liek bļodā, pievieno citrona sulu un sinepes. Visu samaisa un pievieno izvārītās grūbas. Vēlreiz visu viegli samaisa. Tad pieliek rukolu un šķēlēs sagrieztos redīsus. Vēlreiz mazliet samaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Ļauj apmēram 20 minūtes visām garšām sadraudzēties savā starpā. Tad pievieno sadrupinātu kazas sieru, samaisa un pasniedz.