Pikantais teļa gaļas un dārzeņu sautējums Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete  
Vērtējums:

Šim ēdienam iedvesmu smēlos kādā uzbeku restorānā, kur tā nosaukums bija «Kovurma Fergānas gaumē». Tas man ļoti garšoja, tāpēc pamēģināju kaut ko līdzīgu pagatavot mājās. Noteikti nepretendēju uz autentisku tradicionālo uzbeku ēdienu, bet garšo gandrīz tāpat kā restorānā. Jāpiebilst, ka teļa gaļas vietā var izmantot arī vistas un liellopa gaļu.

 

Nepieciešams:

  • 300 g teļa gaļas,
  • 2 vidēji sīpols,
  • 2 lieli burkāni,
  • 1 liela vai 2 vidējas sarkanās paprikas,
  • 3–4 ķiploka daiviņas,
  • 50 g sezama sēklu,
  • 50 ml sojas mērces,
  • puse čili pipara,
  • puscitrona sulas,
  • 3 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
  • 2 ēdamkarotes austeru mērces,
  • 50 ml ūdens,
  • šķipsna čili pulvera (ja vēlas pikantāku ēdienu),
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas,
  • eļļa cepšanai,
  • pāris ēdamkarotes sagrieztu zaļumu pēc izvēles (pētersīļi, kinza) dekorēšanai.

 

 

Gatavošana:

1

Sagatavo mērci. Nelielā traukā sajauc ūdeni, sojas mērci, austeru mērci, balzamiko etiķi, smalki sagrieztu čili piparu, citrona sulu un šķipsnu čili pulvera.

2

Sagriež gaļu garenās strēmelēs, ātri apcep uz karstas pannas ar pavisam nelielu daudzumu eļļas un noliek malā atsevišķā bļodiņā.

3

Garenās strēmelēs sagriež papriku, burkānus, vidēji smalki sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Uz pannas lej eļļu un liek cepties sīpolus (cep apmēram 1 minūti), tad pievieno burkānus (arī apcep kādu minūti) un tad papriku. Beigās pievieno smalki sagrieztu ķiploku, sezama sēklas un visu ātri apcep.

4

Pannas saturam lej klāt sagatavoto mērci, pievieno saceptu gaļu, kārtīgi izmaisa un visu sautē uz vidējas uguns apmēram 20 minūtes, kamēr dārzeņi gandrīz mīksti, bet ne izjukuši. Pārkaisaa ar sasmalcinātiem zaļumiem un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...