Lai gan lielāko daļu mērču un marinādes es gatavoju pati, nevis pērku veikalos, manā virtuvē ir atrodamas dažādas pusfabrikātu mērcītes. Tās palīdz maltīti pagatavot mazliet ātrāk – īpaši, kad ir uznācis slinkums, bet kaut kas arī jāēd. Šoreiz manā mērču plauktiņā ir kaut kā aizķērušās vairākas «hoi sin» mērču pudelītes, ko pat neatceros, ka pirku. «Hoi sin» ir salda, aromātiska un pabieza mērce, ko bieži izmanto kā dip mērci dažādos aziātu ēdienos vai kā pamats dažādām mērcēm un marinādēm. Šoreiz es vēlējos kaut ko pikantu vakariņās, tāpēc sajaucu to kopā ar siračas mērcīti un vēl pāris sastāvdaļām un liku cepties krāsnī. Es arī pievienoju saldo kartupeli pie spārniņiem, kas manuprāt lieliski iederējās un iesaku tev arī pamēģināt. Es izlēmu pasniegt šos spārniņus ar tvaicētu pakčoju jeb Ķīnas kāpostu, taču jauka piedeva būs jebkādi dārza zaļumi.
Nepieciešams:
Marinādei:
Vistas spārniņus pārgriež locītavā uz pusēm. Saldos kartupeļus nomizo un sagriež gabalos. Ķiploka daiviņas un ingvera gabaliņu nomizo un smalki sarīvē.
Visas marinādes sastāvdaļas sajauc kopā, tad marinādi sajauc ar vistu un izkārto uz cepamās plāts, pievieno saldos kartupeļus.
Liek līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, pep aptuveni 25–30 minūtes, līdz kartupeļi un spārniņi ir gatavi.