Piknika makaronu salāti ar sparģeļiem un zemenēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Salātiem:

  • 400 g zaļo sparģeļu,
  • 400 g svaigu zemeņu,
  • 200 g «Dobeles dzirnavnieka» makaronu «Fusilli»,
  • 2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote balzametiķa,
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote citrona sulas,
  • 1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa,
  • pus tējkarote sāls,
  • citronpipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus. Nolauž sparģeļa kātu (~2–3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.

2

Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas tos nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

3

Uz uzkarsētas pannas nelielā daudzumā eļļas apcep sparģeļus – apmēram 8 minūtes.

4

Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

5

Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

6

Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem. Mērci pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...