Zivis es ēdu biežāk nekā gaļu un tāpēc mēģinu tās gatavot pēc iespējas dažādāk. Šoreiz zivju kotletes mazliet savādākas – pikantākas, ar vairāk Austrumu virtuvei raksturīgām garšām – čili, laima sulu, mazliet ingvera un ķiploku, tāpēc tiem, kuriem asi ēdieni īpaši negaršo, var samazināt pieliktā čili daudzumu. Tā kā tagad ir iespējams iegādāties kvalitatīvu saldētu pikšu smalkmasu no «Oscar Fish», tad pašu kotlešu pagatavošanas process ir pavisam vienkāršs.
Nepieciešams:
Atkausētu saldētās pikšas masu liek bļodā, pieliek caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sasmalcināto ingveru, ļoti sīki sakapātu čili. Laimu pārgriež 4 daļas un no 3 daļām masā izspiež sulu (laima sulu liek klāt pamazām, lai masa nebūtu pārāk skāba; tā kā man bija liels un sulīgs laims, tad pietika ar 3 laima daivām). Visu izmaisa. Pievieno eļļu, olu un miltus, kā arī garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
Ar rokām veido nelielus plācenīšus un cep eļļā uz sakarsētas pannas no abām pusēm gaiši brūnus.