Svētku cepetis var būt arī vesela, krāsnī cepta vista. Un, ja tajā ir pildījums, tad svētku vakariņas ir viens, divi un gatavas!
Nepieciešams:
Uz sakarsētas pannas lej eļļu un uz nelielas uguns sautē smalki sagrieztu sīpolu, kamēr tas mīksts, tad pievieno ķiplokus un garšvielas – čili pārslas, koriandra un kumina sēklas. Visu izmaisa un cep nepilnu minūti. Pievieno kuskusu un izmaisa. Pievieno plūmes un pārlej visu ar karstu buljonu vai ūdeni. Noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj 10 minūtes, lai kuskuss uzbriest. Tad pievieno zaļumus, riekstus, sāli un piparus pēc garšas un visu ar dakšiņu izmaisa, lai kuskuss būtu irdens.
Cepamo plātni izklāj ar cepamo papīri, liek veselu vistu. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Zem ādas saliek gabaliņos sagrieztu sviestu. Sagatavoto kuskusu pilda vistas vēderā. Lai pildījums labāk turētos iekšā, vistas kājas sasien ar kulinārijas auklu vai rupjāku diegu.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 170–180 °C temperatūrā apmēram 1 stundu līdz stundu un 20 minūtes – kamēr vista ir zeltaini brūna (cepšanas ilgums ir atkarīgs no vistas lieluma). Pirms pasniegšanas un ēdiena griešanas, gaļai nedaudz ļauj atpūsties – vienkārši pastāvēt 10–15 minūtes, un svētku ēdiens ir gatavs.