Pildītas paprikas ar maltu tītara gaļu un grūbām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Pildītas paprikas ir klasisks ēdiens, kas dažkārt līdzīgi grūbām tiek nepelnīti aizmirsts. Tieši tāpēc šī ir lieliska savienība, kurā apvienotas divas gardas sastāvdaļas. Tā kā pildītās paprikas ar rīsiem vairs nav nekas jauns, ir vērts pievērsties eksperimentiem un tos aizstāt ar grūbām – gala rezultāts patīkami pārsteigs.

Nepieciešams:

  • 400 g maltas tītara gaļas
  • 300 g izvārītu grūbu
  • 4 paprikas
  • 1 neliels sīpols
  • eļļa cepšanai
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • garšvielas pēc izvēles (derēs Vidusjūras maisījums vai persilāde – klasisks franču garšvielu maisījums, kura sastāvā ir sāls, ķiploki un pētersīļi),
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sīpolu smalki sagriež un apcep iepriekš sakarsētā eļļā uz nelielas uguns, ik pa brīdim apmaisot, lai sīpoli nevis paliktu brūni, bet gan izceptos caurspīdīgi.

2

Atsevišķā bļodā liek malto gaļu, pievieno tai apceptos sīpolus, sāli, garšvielas, tomātu pastu un izvārītās grūbas. Masu mīca ar rokām, līdz visas sastāvdaļas rūpīgi sajaukušās.

3

Paprikas nomazgā, tām nogriež nelielu daļu no augšpuses un ar mazo nazīti iztīra iekšpusi, izkrata sēkliņas. Tad ar karotes palīdzību tajās blīvi iepilda masu. Virsū kā vāciņu uzliek nogriezto augšpusi.

4

Pildītās paprikas izkārto karstumizturīgā cepamajā traukā, kas iepriekš iesmērēts ar kādu taukvielu, ielej nedaudz ūdens un liek cepties iepriekš sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā. Cep aptuveni 45–55 minūtes, līdz paprikas ir mīkstas un gaļa ir izcepusies.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...