Daudziem cilvēkiem garšo vistas gaļas ēdieni – spārniņi, kājiņas u.c. Šoreiz gatavosim pildītas vistas kājiņas. Tās var pildīt ar visdažādākajiem produktiem, viss ir atkarīgs no pavāra fantāzijas. Es pildījumam izmantošu valriekstus, dažādas sēkliņas un rozīnes.
Nepieciešams:
No vistas kājiņas augšpuses uzmanīgi, mēģinot neieplēst, atvelkam ādu uz leju līdz kājiņas pamatnei, tad pie pamatnes pārgriežam kaulu. Izveidojas vistas ādas maisiņš, kura vienā galā palicis mazs kauliņš. Šajā maisiņā mēs pildīsim sasmalcinātu vistas gaļu ar piedevām.
No atādotās kājiņas nogriežam gaļu un ar nazi sagriežam to nelielos gabaliņos.
Uz pannas apgrauzdējam riekstus un sēklas. Virtuves kombainā liekam rozīnes, riekstus un sēklas, ķimenes, koriandru, melnos piparus. Visu sasmalcinām un liekam klāt vistas gaļai. Pievienojam sāli, olas un visu rūpīgi izmaisām.
Iegūto masu pildām vistas kājiņās, galus aizlokām ar vistas ādu un saspraužam ar zobu bakstāmo kociņu.
Apcepam uz pannas no abām pusēm zeltaini brūnas.
Pēc tam liekam vistas kājiņas cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, cepam 35–40 minūtes.
Gatavojam zaļumu mērci ar mārrutkiem. Virtuves kombainā liekam saldo krējumu, zaļumus, nedaudz sāls un pāris ēdamkarotes mārrutku. Visu sablenderējam. Mērci izlaižam caur smalku sietiņu, lai atdalītu rupjās sastāvdaļas.
Lejam zaļo mārrutku mērci uz šķīvja, tajā kārtojam šķēlēs sagrieztas pildītās vistas kājiņas un pasniedzam galdā.