Pildīti ķirbji Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1–2 nelieli ķirbji,
  • 125 g rīsu,
  • 400 g vistas filejas,
  • 3–4 sīpoli,
  • dažas speķa šķēlītes,
  • 200 g šampinjonu vai citu sēņu,
  • 6–8 ķiploku daiviņas,
  • 200 g saldā krējuma,
  • garšvielas pēc izvēles,
  • taukvielas cepšanai.

 

Gatavošana:

1

Visnoderīgākie ir tieši cepšanai paredzēti ķirbīši, taču noderēs arī jebkurš cits neliela izmēra ķirbis. Tam nogriež «cepurīti» un izņem no vidus mīkstumu ar sēklām.

2

Atsevišķā katliņā novāra vienu paciņu rīsu.

3

Vistas fileju sadala gabaliņos un apcep taukvielās uz pannas. Var izmantot arī kādu citu gaļu – maltu liellopa vai cūkas gaļas gabaliņu.

4

Uz citas pannas apcep smalki sagrieztus sīpolus ar speķa gabaliņiem. Kad tie kļūst zeltaini, pievieno sēnes, pacep un vēl pēc laiciņa pieliek apceptos vistas gaļas gabaliņus, pārlej ar saldo krējumu, pievieno smalki sagrieztus ķiplokus un garšvielas pēc izvēles, samaisa.

5

Pannas saturu ievieto ķirbīšos, tiem uzliek «cepurītes» jeb nogrieztās virsiņas, kuras vairākās vietās piesprauž ar zobu bakstāmajiem kociņiem.

6

Pildītos ķirbīšus no ārpuses ietauko ar sviestu, tad liek cepešpannā, kurā var arī ieliet nedaudz ūdens, un liek cepties 180–200°C temperatūrā apmēram stundu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...