Nepieciešams:
Mērcei:
Ļoti smalki sagriež sīpolu, ķiplokus izspiež ar ķiploku spiedi un visu liek klāt maltajai gaļai. Pievieno garšvielas. Kārtīgi samīca.
Gatavo mērci: tomātus sablenderē ar skābo krējumu vai krēmsieru, pievieno garšvielas.
Puraviem nogriež no saknes puses krietnu šķēli, tad atlikušo puravu sagriež apmēram 7–10 cm garos gabalos. Izspiež vairākus tukšos puravu cilindrus. Tiem jābūt tik lieliem, lai varētu ērti ievietot pildījumu (pāri palikušos puravu vidučus var izmantot zupā, sautējumā, vārot buljonu).
Puravu cilindrus pilda ar sagatavoto maltās gaļas masu. Liek uz iepriekš sakarsētas pannas un mazliet apcep no visām pusēm – apmēram 2 minūtes. Ja gatavo lielākam cilvēku skaitam, tad apceptos puravus liek cepamtraukā, pārlej ar sagatavoto mērci, liek cepeškrāsnī , kura sakarsēta līdz 170 grādu temperatūrai, un cep 10–15 minūtes vai kamēr mīksti. Ja gatavo mazākam cilvēku skaitam, tad mērci lej uz pannas – pāri tikko apceptiem puraviem, uzliek vāku un sautē uz mazas uguns apmēram 10–15 minūtes vai kamēr mīksti.