Pildīti vistas šķiņķīši ar bekonu un krāsnī ceptiem bumbieriem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Gardi pildīti vistas šķiņķīši iederēsies gan ikdienas ēdienreizēs, gan arī svētkos. Un lai nemulsina ceptie bumbieri – šis auglis perfekti iederas pie vistas gaļas ēdiena. Pamēģiniet!

Nepieciešams:

  • 8 vistas šķiņķīši, atkauloti un bez ādas,
  • 200 g bekona,
  • 1 neliels vārīts burkāns,
  • sauja svaiga bazilika vai bazilika pesto,
  • 120–150 g mocarellas siera (var likt arī citus labi kūstošus sierus),
  • 4 bumbieri,
  • 50–70 g sviesta,
  • daži svaiga timiāna zariņi,
  • sāls, svaigi malti pipari.

 

Gatavošana:

1

Šķiņķīšus liek uz līdzenas virsmas, uzber mazliet sāli un piparus. Liek svaigu baziliku vai bazilika pesto (vienmērīgi izlīdzina), tad liek nelielos stienīšos sagrieztu burkānu un sieru. Sarullē. Rullīti ietin plānā bekona šķēlītē. Visu rūpīgi notin ar cepšanai paredzētu diegu vai arī sastiprina kopā ar maziem kociņiem, piemēram, zobu bakstāmiem.

2

Liek uz cepamās plāts. Blakus liek uz pusēm sagrieztus bumbierus, kas pārkaisīti ar svaigi maltiem pipariem. Uz katras bumbiera pusītes uzliek nelielu piciņu sviestu. Cep 180°C temperatūrā apmēram 20–30 minūtes, kamēr vista gatava un bumbieri mīksti.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Gaļas ēdieni, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...