Gardi pildīti vistas šķiņķīši iederēsies gan ikdienas ēdienreizēs, gan arī svētkos. Un lai nemulsina ceptie bumbieri – šis auglis perfekti iederas pie vistas gaļas ēdiena. Pamēģiniet!
Nepieciešams:
Šķiņķīšus liek uz līdzenas virsmas, uzber mazliet sāli un piparus. Liek svaigu baziliku vai bazilika pesto (vienmērīgi izlīdzina), tad liek nelielos stienīšos sagrieztu burkānu un sieru. Sarullē. Rullīti ietin plānā bekona šķēlītē. Visu rūpīgi notin ar cepšanai paredzētu diegu vai arī sastiprina kopā ar maziem kociņiem, piemēram, zobu bakstāmiem.
Liek uz cepamās plāts. Blakus liek uz pusēm sagrieztus bumbierus, kas pārkaisīti ar svaigi maltiem pipariem. Uz katras bumbiera pusītes uzliek nelielu piciņu sviestu. Cep 180°C temperatūrā apmēram 20–30 minūtes, kamēr vista gatava un bumbieri mīksti.