
Humuss ar saldajiem kartupeļiem 
Nepieciešams
400 g saldo kartupeļu
4–5 ķiploku...
Nepieciešams:
Pildījumam:
Ja nepieciešams, pīli pirms gatavošanas apsvilina, lai atbrīvotos no spalvu paliekām, tad nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli un piparu maisījumu – kā no ārpuses, tā no iekšpuses.
Pagatavo pildījumu – ābolus un bumbierus atbrīvo no serdēm, plūmes – no kauliņiem. Augļus sagriež vidēja lieluma kubiņos, pārber ar cukuru un samaltām garšvielām – kadiķogām, baziliku, krustnagliņām un kardamonu. Visu izmaisa.
Pīlē iepilda sagatavoto pildījumu un atveri aizšuj ar kulinārijas diegu vai aizsprauž ar zobu bakstāmajiem kociņiem. Sagatavoto putnu liek cepamajā traukā, pārlej ar izkausētu sviestu un ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 1,5–2 stundas, periodiski aplaistot ar izdalījušos šķidrumu.