Pīle ar augļu pildījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2–2,5 kg smaga pīle,
  • 3 ēdamkarotes kausēta sviesta,
  • sāls,
  • piparu maisījums.

Pildījumam:

  • 300 g ābolu,
  • 300 g bumbieru,
  • 300 g plūmju,
  • 3 ēdamkarotes cukura,
  • 1 ēdamkarote kaltētu kadiķa ogu,
  • 1 ēdamkarote kaltēta bazilika,
  • 2–3 krustnagliņas,
  • daži kardamona graudiņi.

Gatavošana:

1

Ja nepieciešams, pīli pirms gatavošanas apsvilina, lai atbrīvotos no spalvu paliekām, tad nomazgā, nosusina un ierīvē ar sāli un piparu maisījumu – kā no ārpuses, tā no iekšpuses.

2

Pagatavo pildījumu – ābolus un bumbierus atbrīvo no serdēm, plūmes – no kauliņiem. Augļus sagriež vidēja lieluma kubiņos, pārber ar cukuru un samaltām garšvielām – kadiķogām, baziliku, krustnagliņām un kardamonu. Visu izmaisa.

3

Pīlē iepilda sagatavoto pildījumu un atveri aizšuj ar kulinārijas diegu vai aizsprauž ar zobu bakstāmajiem kociņiem. Sagatavoto putnu liek cepamajā traukā, pārlej ar izkausētu sviestu un ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 1,5–2 stundas, periodiski aplaistot ar izdalījušos šķidrumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...